Kinderrechtendag Raadsvergadering 2013

De Kinderrechten Raadsvergadering is in Den Haag op woensdag 20 november 2013 de geschiedenis ingegaan als een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de Haagse jeugd het voor een dag voor het zeggen heeft in het stadhuis. Zij krijgen op deze dag de kans om naar eigen inzicht één wens te verkiezen die daadwerkelijk uitgevoerd zal worden door de gemeente Den Haag. Op deze bijzondere dag betreden zij het stadhuis en ligt de keuze bij hen zelf. Onder leiding van de actuers van de Kinder- & Jeugdburgemeester en in samenwerking met programma jeugd van de gemeente Den Haag en Stichting Atrium City Hall wordt geprobeerd ieder kind een stem te geven over zijn/haar stad Den Haag.

De trouwzaal.

Plannen van Haagse leerlingen worden werkelijkheid tijdens de jaarlijkse Kinderrechtendag Raadsvergadering in het stadhuis. Foto Ed Gool.

Voorafgaand aan de komst van de kinderen naar het stadhuis is een selectie gemaakt van de 5 beste plannen van afgelopen jaar die tijdens de Kinder- & Jeugdburgemeester in de Raadzaal zijn besproken. Tijdens de dag  van de Kinderrechten, ieder jaar op 20 november, verschijnen de beste plannen op de agenda tijdens de Kinderrechten Raadsvergadering, waar de acteurs van de Kinder- en Jeugdburgemeester bij aanwezig zijn, de betrokken leerlingen en geïnteresseerden schoolgenoten en een verantwoordelijke beleidsmedewerker van de gemeente Den Haag. Op deze dag zal blijken welk plan door de kinderen zelf wordt verkozen als meest wenselijke van alle verder op die dag uitgewerkte plannen.

Op woensdag 20 november 2013 waren veel leerlingen van CBS De Vliermeent op bezoek in de Trouwzaal van het stadhuis. Bekijk hier een impressie van deze bijzondere dag.

De schoolklas bezoekt het Atrium.

Aankomst leerlingen CBS De Vliermeent in het Atrium Den Haag. Foto Ed Gool.

Wethouder Punt houdt de score bij van de stemming.

Wethouder Punt houdt de score van de stemming van de plannen bij. Foto Ed Gool.

Kinder- en jeugdburgemeester YoZyAsz.

Kinder- en jeugdburgemeester YoZyAsz legt alle plannen uit aan de kinderen van De Vliermeent. Het beste plan wordt uitgevoerd door de gemeente Den Haag. Foto Ed Gool.

Uitreiking certificaat winnend idee.

Uitreiking certificaat van het winnende idee ‘Versierde Prullenbakken’ door mevrouw Bijleveld, senior beleidsmedewerker Jeugd gemeente Den Haag. Foto Ed Gool.

Deze bijzondere dag is ook volop in het nieuws geweest: