Uitreiking Jaarboeken 2013 & 2014 aan wethouder jeugd, Van Engelshoven

Leerlingen van het Diamant College hebben op maandag 18 mei 2015  plannen voor de stad aangeboden aan wethouder Ingrid van Engelshoven. De kinderen doen mee aan het project de Kinder- en Jeugdburgemeester van Stichting Atrium City Hall.

De leerlingen van het Diamant College in Haagse Hout kwamen namens een aantal scholen naar de raadzaal in het stadhuis, om jaarboeken met wel 156 plannen te brengen aan de wethouder. Ingrid van Engelshoven gaat alle plannen bestuderen en degene die misschien kunnen worden uitgevoerd, worden verder besproken. Voorbeelden van ingediende plannen voor Den Haag zijn:

  • Free-runningparkjes met spectaculair parcours zodat parken niet meer saai zijn
  • Op alle grote speelplekken oppomppunten voor het opblazen van ballen en fietsbanden
  • Respecthuizen waar jongeren gestimuleerd en begeleid worden in zelfinzicht en sociale vaardigheden
  • Zebrapad voor de school voor veilig oversteken
  • Basketballbasket-prullenbakken dan wordt het leuk om iets in de prullenbak te gooien
  • Voetbalveldjes en-kooien maken op de platte daken van flats voor de kinderen die daar wonen

Kinder- en Jeugdburgemeester

De Kinder- & Jeugdburgemeester is al ruim 11 jaar een project voor leerlingen van groep 7 en 8 van de basisschool en voor brugklassers. In dit project van Stichting Atrium City Hall maken kinderen op een speelse wijze kennis met wat de gemeenteraad van Den Haag doet. Ze hebben een actieve rol; zij spelen de rol van gemeenteraadslid en dienen hun zelfbedachte plannen in bij de gemeenteraad. Acteurs begeleiden de kinderen hierbij.

Klas aanmelden

Iedere basisschool en middelbare school kan zich aanmelden om gratis deel te nemen.  Ook het komend jaar zijn leerlingen welkom in de raadzaal in het voorjaar en najaar. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@atriumcityhall.nl.Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014 Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014 Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014 Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014 Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014 Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014  Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014Uitreiking jaarboeken 2013 & 2014